A Medve Matekverseny két jó dolog összekapcsolása: a matek és a természetben történő túrázás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A túra elején már rengeteg élményt szerezhettünk. Például kiderült, hogy a HÉV-en még mindig neked kell lehúzni a jegyet, amit sokan nem tudtak:D. És az is kiderült, hogy ha túrázol, akkor valószínű, hogy 18 gödörből 13-ba belelépsz.:DD

 

A Medve Matekversenyt itt Pest megyében minden évben két helyszínen rendezik meg: először a Gellért-hegyen, azután a Hajógyári szigeten. A korosztály széles: el lehet indulni Medvebocs, Kismedve, Nagymedve, vagy Jegesmedve kategóriában, és ha a tanárok, vagy a felnőttek is részt szeretnének venni, akkor ők az Ursa Major kategóriában indulhatnak.

 

A verseny kezdetén mindenki kapott egy „Utilappu”-t, amire a helyszíneket írták rá, és mellé még kaptunk karszalagot, térképet és némi harapnivalót. Ezzel már jól kezdődött az egész, mivel nekünk kellett tájékozódni és így odatalálni a helyszínre.

 

Szerintünk a legviccesebb az L állomás volt, ahol ezt a feladatot kaptuk:

„ Micimackó megkérdezte két barátját, hogy ki mikor született, és mikor megmondták, észrevette, hogy a születési éveiknek és azok számjegyeinek összege minden esetben 2016 lesz, pedig a két barát különböző évben született. Hány év korkülönbség van közöttük?”


A feladatot Herczeg Attila módszerével oldottuk meg, amit akkor hoztunk létre.:D A módszer nagyon egyszerű: az akkori időt el kell osztanod a telefonod éppen aktuális töltési százalékával.:DD Nekünk így jött ki a megoldás, ami 18 lett. És ezután az egész verseny alatt végigkísért bennünket a 18-as szám.

 

Vagy íme még egy feladat :

„ Medve Mari 24 éves. Pontosan kétszer annyi, mint amennyi Maci Laci volt akkor, amikor Medve Mari annyi éves volt, mint most Maci Laci. Hány éves Maci Laci?”


A verseny végére már szinte mindenki fáradt volt, fejenként 8,5 km-t tettünk meg. Igaz, nem értünk el dobogós helyet, de kaptunk emléklapot a versenyről. De szerintünk egy oklevélnél többet ér a szerzett élmény, mert az oklevél elveszhet, de az emlék örökre megmarad.

 

 

Gál Dorina, Herczeg Attila, Varecza Roland, 9/1 osztály.

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 45 vendég és 0 tag böngészi

FEL