Június végén elindult az első csoport a bajorországi szakmai gyakorlatra. Hosszú folyamat eredményeként írhatjuk le ezt a mondatot.

Már télen, még a pályázat megjelenése előtt elkezdődött a szervező munka. 2013.december 6-ig lehetett jelentkezni a nyári gyakorlatra, de a határidőt kitoltuk január végéig. 29 tanuló adta be jelentkezési lapját, önéletrajzát és motivációs levelét. A szakmai tagokból álló bizottság a tanulmányi eredmények, motiváltság, szakmai elhivatottság és nem utolsósorban az érintett osztályfőnökök jellemzése, és javaslata alapján kiválasztotta azt a 20 fős keretet, amelyik felkészítése már január végén elkezdődött egy gasztronómiai szakkör keretein belül. A pályázat megírása csak ezután kezdődött el. A német partnerrel már tavaly nyár óta egyeztetéseket folytattunk, hová hány tanuló menjen. A francia kapcsolatot is meg kellett erősíteni. Viard úr április végén személyesen is felkereste iskolánkat.

Kialakult az a csapat, amelyik nemcsak a pályázat megírásában segédkezett, hanem a megvalósításban is részt vesz: Sándor Balázs, Kis Balázs a bajorországi vonalért felel, Bucs-Tonk Dóra a francia kapcsolattartó, Lengyel Dóra a „sajtófőnök”, Varga Péter a honlapon való megjelenítést irányítja, Szénásy Andrea az internetes felületek kezelője, Pap Zsolt a dokumentumok szerkesztője, Lang László a pályázat koordinátora. A szakmai felkészítésben több szaktanár, szakoktató is részt vesz.

Csak május végén értesültünk arról, hogy teljes egészében elfogadták a pályázatot: nyertünk. Ha csak ekkor kezdtük volna el az előkészületeket, nem tudtuk volna június végén elindítani a tanulókat. Így azonban bátran kijelenthetjük: ELKEZDŐDÖTT.

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 49 vendég és 0 tag böngészi

FEL