2015.március 26-án rövid látogatást tett iskolánkban az ERASMUS+ pályázatban résztvevő francia partnerünk képviselője, Nicolas Viard úr.

Az egy évvel ezelőtti találkozásunk során iskolánkban épp nem volt tanítás, így egy tanuló nélküli iskolát láthatott, most viszont mind a cukrászok, mind a szakácsok teljes gőzzel dolgoztak. A cukrászok termékeit meg is tudta kóstolni.

Ezután a második Bar-le-Duc-ba jelentkező csoport 4 tagjával folytatott beszélgetést. Bucs-Tonk Dóra tanárnő segített az esetleges félreértések elkerülése végett a tolmácsolásban.

 A nap utolsó programpontja a vezetéssel történő munkamegbeszélés volt. Ezen Viard úr beszámolt arról, hogy a jelenleg kint tartózkodó két volt tanulónk – Soós Zsuzsa és Sztriskó Zoltán – nagyon szépen megállja a helyét. Szó esett az áprilisban esedékes franciaországi monitoring részletes programjának megvalósításáról. A Bar-le-Duc-i iskola is pályázott az Erasmus+ projekt keretén belül szakemberek külföldi továbbképzésére. Így két éven keresztül két hétre francia szakács szakoktatók taníthatnák tanulóinknak a francia konyha mesterfogásait, és ismerkedhetnének a magyar konyha specialitásaival. Felmerült egy esetleges diákcsere lehetősége is. A szándék mindkét fél részéről megvan, csupán érdeklődő, illetve a cserére érdemes tanulókat kell kiválasztani.

 Az együttműködés mindkét iskola fejlődését eredményezheti.

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 47 vendég és 0 tag böngészi

FEL