km12017. április 27-én rendeztük meg iskolánkban a mára már hagyományossá vált városi Városismereti versenyt. Idén hat csapat nevezett, és mérte össze tudását: a Piarista Gimnázium és Kollégium két csapata, valamint a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium, a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola, a Géza Király Közgazdasági Szakgimnázium és saját iskolánk egy-egy csapata.


A feladatok megoldását zsűri értékelte, amelynek tagjai voltak: Forró Katalin, a Tragor Ignác Múzeum igazgatója, Dr. Horváth Ferenc, Vác Város Levéltárának igazgatója, Papanek Ferenc, a Váci Püspöki és Káptalani Levéltár vezetője és Steidl Levente, az Oktatási Bizottság elnöke.
A versenyt a Piarista Gimnázium és Kollégium 1. számú csapata nyerte meg, iskolánk csapata pedig a harmadik helyen végzett.
Minden versenyző könyvjutalommal térhetett haza, és végül minden résztvevőt megvendégeltünk az iskolánk tanulói által készített finomságokkal.
Köszönjük a versenyzőknek, hogy alapos felkészülésükkel színvonalassá tették a versenyt, a zsűrinek, hogy a vetélkedés folyamán is tanulhattunk, még több információhoz juthattunk városunkról. Külön köszönöm kollégáimnak, Majerné Szabó Ilona tanárnőnek, Korenika Attila tanár úrnak, hogy segítségemre voltak a verseny lebonyolításában, és Ivony István tanár úrnak, a Piarista Gimnázium történelemtanárának, hogy tapasztalatait és ötleteit megosztotta velem.

                                                                                                            Kádár Márta, szervező

 km2        km3

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 165 vendég és 0 tag böngészi

FEL