A Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium 2017. november 28-án rendezte meg a „Canada Day”-t, a református iskolák közötti kulturális vetélkedőt, melyet a Kanadai Nagykövetség is

támogatott.

A téma: a 150 éves Kanada volt. Az eseményen a tanulók 3 fős csapatokban mérték össze az országgal  kapcsolatos tudásukat angol nyelven. A versenyen iskolánkat három csapat képviselte:

  • Polar Bears ( Forgács Kiara 9/G; Pintér Krisztina 9/G; Vollai Balázs 9/G)
  • Canada Dry (Meskó Domonkos 9/G; Mezei Balázs 9/G; Szaszovszki Kevin 9/G)
  • Moose (Bradács Antónia 11/2; Kiss Levente 11/2; Majer Beatrix 11/2)

Ők előzetes projectmunkával is készültek a versengésre, illetve a célországhoz kapcsolódó csapatnevet is kellett választaniuk.

A versenyzőket és a vendégeket már az aulában a kanadai vadon hangulata fogadta. Zombory Miklós, Ferencváros alpolgármestere nyitotta meg az eseményt, aki kiemelte a nyelvtudás fontosságát, ezen belül is különösen az angol nyelvét, mely mára megkerülhetetlenné vált. De a résztvevőket köszöntötte Tóth Csaba Csongor igazgató és Szloboda József esperes úr is.

A vetélkedő kérdései Kanada földrajzát, kultúráját és történelmét érintették. A verseny gerincét Andrew Mile-nak, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatójának érdekes, saját élményeit is bemutató előadásához kapcsolódó feladványok alkották.

Emellett jó vendéglátóként étellel-itallal is várta vendégeit a Lónyay Utcai Református Gimnázium szervező csapata Szita Zsuzsanna tanárnő vezetésével.

Kellemes hangulatban telt a Canada Day a Lónyayban. Ugyan diákjaink helyezettek nem lettek, de mindhárom csapatunk becsületesen helytállt, s a Moose és a Polar Bears a mezőny első harmadában, illetve felében végzett, de a Canada Dry sem vallott szégyent a 32 csapatot mozgósító megmérettetésen.

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

FEL