Iskolánk könyvtára az épület földszintjén, a 122-es teremben várja az olvasni, tájékozódni vágyókat. A világos, tágas olvasói térben kerültek elhelyezésre a kézikönyvtári gyűjtemény kötetei, a helyben, illetőleg tanórán használható alapvető lexikonok, enciklopédiák, gyűjteményes munkák, egy- és kétnyelvű szótárak. Könyvtárunk gazdag anyaggal rendelkezik történelmi tárgyú illetőleg művészeti albumokból és képeskönyvekből, s az általunk oktatott szakmákhoz kapcsolódó szakkönyvekből.

Nyitvatartási idő

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

A hét

6-7. óra

5-6. óra

1. óra

4-6. óra

3-5. óra

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

B hét

3. óra

5-6. óra

2. óra

4-6. óra

4-5. óra

A szabadpolcon s a raktárban elhelyezett szakkönyvtári állomány jelentős része kölcsönözhető, a nyelvtanuláshoz, az egyes közismereti tantárgyakhoz, vizsgákhoz kínál hasznos segédanyagokat, feladatlapokat, tesztgyűjteményeket.

A szépirodalmi állomány egy részét a kötelező és ajánlott olvasmányok teszik ki, amelyből nagyobb példányszám áll rendelkezésünkre, így minden tanulói kérésnek eleget tudunk tenni. Ezeken a műveken túl ugyancsak itt találhatóak meg a magyar és a világirodalom klasszikusainak legszebb művei - regények, drámák, versek, önéletrajzok, esszé- és tanulmánykötetek. Összességében közel 12000 könyv közül válogathatnak az olvasni vágyók, s hozzá harminc, a könyvtárba rendszeresen járó folyóiratból.

A helyben olvasás és a könyvkölcsönzés mellett lehetőség nyílik számítógép és internethasználatra, zenei CD-k hallgatására, CD-ROM-ok, DVD-k lejátszására. A könyvtárban megtalálható három tanulói-tanári számítógép, a videó- és televíziókészülék, s nem utolsósorban a digitális tananyagok felhasználását lehetővé tevő interaktív tábla módot ad színes, érdekes előadások, vagy akár tanórák megtartására is.

SZERETETTEL VÁRJUK A KÖNYVTÁRBA ISKOLÁNK MINDEN KEDVES TANULÓJÁT, PEDAGÓGUSÁT ÉS DOLGOZÓJÁT!

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 59 vendég és 0 tag böngészi

FEL