A koronavírus járványhelyzet miatt az osztályunk kevés iskolán kívüli programon tudott együtt részt venni, de március 3-án – a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja kapcsán – lehetőségünk  volt ellátogatni Budapestre a Terror Háza Múzeumba.

Itt betekintést nyerhettünk a 20. század diktatórikus rendszereibe, az áldozatok mindennapjaiba. Egy tárlatvezető segítségével tematikusan berendezett termeken mehettünk végig, melyek bemutatták az egyes korszakok megrázó valóságát.

A feszültséget egy másik helyszínen egy izgalmas lézerharcban oldottuk, ahol kisebb csapatokban küzdöttünk egymás ellen. Mindenki kellőképpen elfáradt a bujkálástól, futástól, lövöldözéstől, de természetesen igazából senki sem sérült meg. Szerencsére, ez csak játék volt számunkra, de hazafelé a Nyugatiban tapasztalhattuk a megrázó valóságot is: saját szemünkkel láttuk az ukrán menekültek áradatát, s ezek után végképp nem volt kérdés, hogy az osztály bekapcsolódik az iskola által szervezett adománygyűjtésbe. 
Ez az osztálykirándulás nagyon jó csapatépítő program volt, hiszen az osztály minden tagja el tudott jönni, és azon kívül, hogy jót játszottunk együtt, rengeteget tanultunk és művelődtünk a múzeumlátogatás során.

Élménybeszámoló: Kalló Szonja 11/G

Of.: Oszaczkiné Szammer Beáta

1 2 3

4 1

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 89 vendég és 0 tag böngészi

FEL