A 2017/18. tanévben a hagyományos iskolai angolverseny témája – államalapításának 150. évfordulójához kapcsolódva – Kanada volt. A megmérettetésre 15 háromfős csapat jelentkezett, s minden évfolyam képviseltette magát.

 

A vetélkedő első felében Forgács Kiara és Szücs Lilianna 9/G osztályos tanulók Kanadáról szóló angol nyelvű kiselőadását hallhatta a diákság. Ezután a csapatoknak a prezentációhoz kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk, amelyek Kanada társadalmi berendezkedését, földrajzát, kultúráját érintették, de szerepelt a kvízben az ország híres embereivel kapcsolatos kérdés is.

A vetélkedő további részében először az észak-amerikai ország himnuszával ismerkedhettek meg a versenyzők egy hallás utáni szövegértési feladat segítségével, majd egy keresztrejtvény megoldása következett. Utána Kanada egy-egy látványosságát mutatták be a csapatok szóban, előzetes felkészülés után. Érdemes volt figyelni, mert az utolsó, anagrammaszerű feladvány a korábban elhangzott nevezetes helyekre kérdezett rá.

Az iskola angoltanáraiból álló zsűri folyamatosan értékelte a csapatok munkáját, s a verseny végére a következő sorrend alakult ki:

I. holtversenyben:

Jóni Zsolt, Pénzes Attila, Takács Rozina (11/1) - Pink Panthers; (55 pont)
Králik Lívia (11/2), Csuka Péter és Lisztes Marcell (12/2/A) - Void (55 pont)

III. Antal Bence, Batta Zsolt, Zahari Patrik (10/1) - Cutler (48 pont)

IV. Bertók Antónia, Berki Zsaklin, Ladócsi Nikolasz (12/2) - Unicorns (46 pont)

V. Darányi Patrik, Hénap Barbara, Komlós Márk (9/2) - Superior (45 pont)
Kiss Vivien, Nádasdi Zina, Seres Vanessza (9/3)II. (45 pont)

A legügyesebben szereplő csapatok (I.-III. hely) könyvjutalomban részesültek. De senki nem távozott üres kézzel: minden versenyző egy tábla Milka csokoládéval és tudással gazdagodott, továbbá a cukrásztanulóink által készített finomság is megédesítette a napjukat.

Kellemes hangulatban telt az angolverseny. Köszönet jár érte a segítő pedagógusoknak és a versenyző diákoknak, illetve az iskolavezetésnek a támogatásáért.

Oszaczkiné Szammer Beáta (angoltanár)

Forgács Kiara 9/G és Szücs Lilianna (9/G) prezentációja:

39 38 37

Néhány fotó a versenyről

36 35 34 33 32 41

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 25 vendég és 0 tag böngészi

FEL