Október 18-án az ókori Egyiptom világába csöppenhettek a református középiskolások számára rendezett Tutanhamon nyomában elnevezésű történelemverseny résztvevői.

Száz éve, 1922. november 4-én került sor a történelem eddigi legnagyobb felfedezésére: a Királyok völgyében, az egyiptomi Luxor közelében Howard Carter angol régész szinte teljesen érintetlen királysírt talált.

A vetélkedőn tiszteletüket tették a  magyarországi egyiptomi közösség tagjai. Előadásukkal, jelenlétükkel, tudásukkal nagyban hozzájárultak a verseny emlékezetessé tételéhez, ugyanígy az Oriental Bar is,  ami  Egyiptom ízeivel ismertette meg a résztvevőket.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Hassan Elsayed, az Óbudai Egyetem Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központjának volt főigazgató-helyettese köszöntötte a versenyzőket.

A verseny fő információforrását Dembitz Gabriella egyiptológus, a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusának előadása adta Howard Carter karrierjéről.

Iskolánk két csapata vett részt a megmérettetésen a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban.

A  10/G-ből Alföldi Bence, Kincses Csaba és Muka Patrik 4. helyezést értek el,  a 12/G-ből Cseri Bence, Gazdik Dorina és Kerek Máté pedig  3. helyezettek lettek.

Felkészítő tanár: Kenéz Anita;

Eredményükhöz szívből gratulálunk!

Bővebb információ: https://www.parokia.hu/v/tutanhamon-nyomaban/

Kenéz Anita

történelemtanár

2 2

2

2

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

FEL