Iskolánk 3 gimnáziumi osztálya, a  9.G. 10.G és a 11.G.osztályok  2022. november 24-én részt vettek a Thália Művészeti Egyesület Hangoló néven műsorra kerülő előadássorozatának „Klassz, ez a klasszikus!” című interaktív előadásán.

Ennek a programnak a  Madách Imre Művelődési Központ adott otthont. Az egyesület vezetője, Brenner Judit, aki iskolánk pedagógusa is, tehetséges fiatal zenészeket, egykori tanítványait hívta meg előadóknak és készített velük interjút. A vendégek saját zenei pályafutásuk bemutatása és a zenéhez való kötődésük ismertetése mellett zenéltek az ifjúságnak. Pap Eszter fuvolán, Kovács Botond zongorán és Gyors Máté Bence hegedűn szólaltatott meg klasszikus műveket. Zongorán kísérte őket Gereta Natália.

A zene világával, ezen belül a fiatalok körében kevésbé népszerű komolyzenei műfajjal, zenetörténettel ismerkedhetett meg a közönség. A társulat vezetője a diákokat  a műsorba bevonva,  kérdéseket feltéve  népszerűsítette a komolyzenét.. A  helyes választ adók jutalomban is részesültek.

Mojzsis Andrea

10/G osztályfőnök

 

2 2

A  10.G. osztály a zenei programot követően a Tragor Ignác Múzeum Memento Mori kiállítását és ahhoz kapcsolódó  Ars Memorandi - Kapuk a múltra- című várostörténeti kiállítást tekintette meg.  A diákok tárlatvezetés keretében ismerkedhettek meg Vác történetével  a török kiűzésétől  egészen a 19. századig.

 

2

2 2 2 2

A 11.G osztály a Pannónia Házba látogatott el még ezen a délelőttön. Egy múzeumpedagógiai óra keretein belül ismerkedhettünk meg Sajdik Ferenc munkáival. Anektodákat, érdekességeket, kiegészítő információkat hallgathattunk meg a Sajdik-gyűjteményről, a lelkes tárlatvezetőtől. A foglalkozást egy kvízjátékkal zártuk.

 

2 2

A zenei programot megelőzően a 9/G osztály a Láthatatlan jelenlét kamaszoknak című időszakos kiállításon, illetve interaktív múzeumpedagógiai projekten vett részt a váci Pannónia Házban.

A múzeumpedagógiai szempontok szerint rendezett tárlaton asszociációs játékokkal és egy társasjáték segítségével a diákok közösen kerestek válaszokat a műalkotások által feltett kérdésekre. A programot követően a Sajdik gyűjteményt is megtekintettük a helyszínen.

2 2

2 2

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 80 vendég és 0 tag böngészi

FEL