A hazai református nevelési-oktatási intézmények közötti folytonosság megteremtésének elősegítése érdekében a Károli Református Egyetem  a Károli Junior Akadémia létrehozásával szólította meg azokat a középiskolás diákokat, akik valamelyik református középfokú intézményben tanulnak.

Először a Keriben hallottam a Károli Junior Akadémiáról egy előadás keretében. Őszintén szólva negatívan álltam hozzá, gondoltam: minek kell itt ülnöm, ahelyett hogy hazamehetnék….De amikor meghallottam, hogy a kurzus elvégzése után a Tanúsítvánnyal kaphatok +100 pontot, amennyiben a Károli Egyetemre jelentkezem, azonnal felcsillant a remény bennem, hogy még nagyobb az esélyem, hogy  egyetemen folytassam a tanulmányimat..

Osztálytársammal, Sáros Bertalannal a pszichológia témakörét választottuk, másik 2 évfolyamtársunk pedig a jogi alapismereti kurzusra jelentkezett. A Károlyi-Csekonics-palotában fantasztikus környezetben “tanulhattunk” négy szombaton keresztül 10 órától délután 3-ig. Egyáltalán nem szorongtunk,  és nem éreztük úgy, mintha iskolába kellene mennünk. Rengeteg érdekes dologról hallottunk,  és egy nagyon jó közösség tagjai lehettünk.

A Tanúsítvány átadására egy gyönyörű bálteremben került sor a Rektori Hivatalban. Csodálatos élmény volt,  és egy percig sem bántam meg, hogy részt vettem a kurzuson. Így 2024-ben  +100 ponttal vághatok neki a  Károli Református Egyetem BTK pszichológia szakára történő jelentkezésnek.

Tóth Eszter (12/G)

2 2 2

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

FEL