„Itt van az ősz, itt van újra…” (Petőfi)

ELKEZDŐDÖTT A 2023/24-ES TANÉV

 

„Szeptemberben nyit az iskola. Van-e szebb a kezdet szépségénél? Mikor a sportpálya salakján a futók lekuporodnak a startvonalra, s vékonyka füstöt eresztve eldördül az indítópisztoly? Szabad a pálya, s ismeretlen!”

Pilinszky János  fenti szavaival köszöntötte Németh Veronika, 11/1 osztályos tanuló a tanévnyitón megjelenteket. Az ünnepi istentiszteleten  Nyilas Zoltán esperes úr hirdetett igét, mely „Az Isten az Úr”  gondolata köré szerveződött. Az igeszolgálat után Csépe Zoltán (11/1) szólt  a 9. évfolyamos diákokhoz, majd Barati Vivien (11/1) elszavalta Wass Albert Látható az Isten című versét.

Iskolánkban szép hagyománnyá nemesedett az eskütétel. Solymosi Csilla igazgatónő ünnepi gondolatainak elhangzása után először új pedagógusaink, majd diákjaink tettek fogadalmat az iskolazászló és a diákság előtt intézményünk Igazgatótanácsának elnökének, Dr. P. Tóth Zoltán úrnak a  közreműködésével. Majd az igazgatónő megköszönte Snekszer Károly tanár úr eddigi lelkes munkáját, illetve hivatalosan is megnyitotta az új tanévet, amely biztosan tele lesz új kihívásokkal.

Az ünnepség a Szózattal zárult, de előtte még elhangzott  egy száz évvel ezelőtti népi fohász:

Hozzád fohászkodom édes Istenem, / Munkálkodásomat neked szentelem.
Erőt, egészséget adj mindazoknak, / Akik szent nevedben híven dolgoznak.
Legyen szent áldásod minden fáradságon,
Mert ha áldásod nincsen rajta, / A munkának semmi haszna.

Eredményes, sikeres tanévet, és áldást, békességet kívánunk az egész iskolának!

Oszaczkiné Szammer Beáta (műsorszervező) 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi

FEL