2023. szeptember 8-án a 10/4 és a 11/4 logisztikai és szállítmányozás szakirányú osztályok gyárlátogatáson vettek részt a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi gyárában.

A program részeként megismerhettük a vállalat történetét, amely szövőszékgyártással kezdődött, majd az 1930-as években kezdtek személyszállító járműveket tervezni és gyártani.

     A gépjárművek karosszériája teljes egészében a gyárban készül, minden beépített eszközt beszállítók biztosítanak a folyamatos gyártáshoz. Naponta 70 másodpercenként gurul le egy elkészült Suzuki személygépkocsi a futószalagról.

     Szakképzett kísérők vezettek végig az üzemegységeken, ahol a gyártási folyamatokat, részfolyamatokat mutatták be az érdeklődő diákoknak.

     A prés- illetve hegesztő-üzemben zárt cipőben, hosszú nadrágban és hosszú ujjú felsőrészben engedélyezték az üzem területére történő belépést. Mindenki kötelezően védőfelszerelést kapott (sisak, szemüveg, mellény). A nagy zajszint miatt mindenki kapott egy fülhallgatót, amelyen keresztül a kísérő tartotta velünk a kapcsolatot.

     A tanulók betekintést nyerhettek a raktározási folyamatokba, a készletek feltöltésébe és kiadásába.

     Az osztályokat Szemán Marietta és Menczler Ágnes tanárnők kísérték el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

FEL