Tanulmányi Ösztöndíj Rendszer

 A 2018/2019-es tanévtől az Északpesti Református Egyházmegye a Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola fenntartója tanulmányi ösztöndíjjal támogatja az intézmény tanulóit.

 

A Tanulmányi Ösztöndíj Rendszer Szabályzata alapján a fenntartó minden tanévben egyszeri juttatásként 100.000 Ft-ot biztosít annak a tanulónak, aki az adott tanévben jó iskolai teljesítménnyel, tehetséggel, szorgalommal kitűnik, illetve az iskolai és az iskolán kívüli versenyeken sikeresen vesz részt, ezzel öregbíti az intézmény hírnevét.

Ezt az összeget a 2021/2022-es tanévtől három kategóriában lehet elnyerni: 1. gimnázium, 2. technikum, 3. szakképző.

A tanulmányi ösztöndíjra az a tanuló pályázhat, aki kiemelkedő tanulmányi eredményén kívül, nem rendelkezik késéssel, igazolatlan mulasztással, aktívan részt vesz a tanórákon és az iskolai életben, képviseli az iskola oktatási, nevelési és egyházi értékeit. Az előzőeken kívül az iskolán kívüli versenyszereplés, megszerzett nyelvvizsga is fontos szempont a tanulmányi ösztöndíj elbírálásakor.

A pályázat benyújtásának rendje szerint egy jelentkezési adatlapot kell kitölteni, és egyéb mellékletekkel ellátni, amennyiben van versenyeredmény (tanulmányi, egyházi, sport), nyelvvizsgaeredmény.

A pályázatban indulni kívánt tanulók az adott tanév I. félévének végén nyújthatják be a pályázatot.

A benyújtott pályázatokat az aktuális tanév végén bírálja el a tantestület, ami után 3 pályázati anyagot továbbít az igazgatótanács elé. A végső döntést a mindenkori igazgatótanács Ösztöndíj Bizottsága hozza meg.

Elbírálás után a jutalmat a tanévzáró ünnepség keretében adja át az igazgatótanács képviselője a nyertes tanulónak.

 

Pályázati adatlap

Lorantffy palyazat rovid bemutatasa diákoknak

 

 

 

 

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 31 vendég és 0 tag böngészi

FEL