Iskolánk 12/2  osztálya, Kenéz Anita osztályfőnökkel és Bollog Melinda tanárnővel 3 napos kiránduláson vett részt 2023. október 20-22. között. A diákok és tanáraik első nap felfedezték a város nevezetességeit és csodálatos látképét. Szállásuk a Mária Valéria híd közelében volt. 

A szálláshelytől minden könnyen elérhető volt. A szombati nap folyamán múzeumi sétákon vettek részt, ahol nagyon kedves és élményszerű tárlatvezetésben volt részük. Először a Babits Mihály emlékházat tekintették meg ,amelynek panorámája, szépsége teljesen elvarázsolta a diákokat és tanáraikat. A tárlatvezetőtől nagyon sok érdekes és hasznos információt tudtak meg Babits Mihály életéről, betekintést nyerhettek a költő mindennapjaiba. Ezután megebédeltek Esztergom egyik hangulatos éttermében és ezt követően a Balassi Bálint Múzeumba látogattak el, ahol  megismerkedhettek a költő személyes tárgyaival és más, az életéhez kapcsolódó, felbecsülhetetlen értékű történelmi emlékekkel. Délután útjuk a királyi várhoz vezetett, ahol a vár falain belül nagyon szép szobákon, kiállításokon keresztül betekintést nyertek a vár mindennapi életébe. Felsétáltak a vártoronyba, ahol csodálatos panoráma tárult eléjük a Dunakanyarról. Az estét közös beszélgetésekkel, játékokkal és tánccal töltötték.

Következő nap a Mária Valéria hídon keresztül átsétáltak Felvidékre, Párkány városába, ahol szép, hosszú sétákat tettek, ismerkedve a várossal. Délután jó érzésekkel, élményekkel a szívükben indultak vissza Vácra.  

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 200 vendég és 0 tag böngészi

FEL