2013. október 18 - 20. között Sátoraljaújhely adott otthont a 41. Édes Anyanyelvünk Nyelvhasználati Verseny országos döntőjének.

 

 

 

A versenyen 130 középiskolás vett részt gimnáziumi, illetve szakközépiskolai kategóriában. Iskolánkat Fekete Kornél 13/E osztályos tanuló képviselte, akit Oszaczkiné Szammer Beáta tanárnő készített fel. A versenyről bővebben itt olvashatsz.


2013. október 18 - 20. között Sátoraljaújhely adott otthont a 41. Édes Anyanyelvünk Nyelvhasználati Verseny országos döntőjének. A versenyen 130 középiskolás vett részt gimnáziumi, illetve szakközépiskolai kategóriában. Iskolánkat Fekete Kornél 13/E osztályos tanuló képviselte, akit Oszaczkiné Szammer Beáta tanárnő készített fel.

Az ünnepélyes megnyitó (Sátoraljaújhely)

Részletek: Fekete Kornél élménybeszámolója

A diákok két ütemben mérhették össze képességüket. Október 19-én, pénteken az első fordulóban egy komoly nyelvtani feladatlapot kellett írásban megoldani. A feladatok sokrétű tudást igényeltek: morféma - és szófajfelismerést, mondatelemzést, hivatalos levél írását, hogy csak néhányat említsek. Másnap, szombaton 20 perces felkészülés után mondhatták el a versenyzők - jómagam a városháza dísztermében ismert nyelvészek előtt - 3 perces beszédüket, amelynek témáját négy lehetőség közül választhatták ki. A műfaj kötött volt.

A többnapos versenyt különböző programokkal színesítették a szervezők. Többek között megtekinthettük a Magyar Nyelv Múzeumát Széphalmon, Kazinczy Ferenc egykori birtokán, a város nevezetességeit Sátoraljaújhelyen. Két esténket a helyi Latabár Színházban megrendezett produkciók színesítették, de nem maradhatott ki a programból a Zempléni Kalandpark sem.

Az utolsó nap, azaz vasárnap reggel Kazinczy Ferenc mauzóleumánál történt meg az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjak kiosztása. Úgy érzem, sikeresen helytálltam, hiszen elnyertem az Anyanyelvápolók Szövetségének értékes könyvjutalmát. Arra különösen büszke vagyok, hogy a szóbeli fordulóban kategóriámban az előkelő 9. helyen végeztem. Azt gondolom, ennek a néhány napnak az emléke sokáig elkísér.

A szóbeli verseny a városházán (Sátoraljaújhely)

Szövegközi kép 1

és az eredményhirdetés (Széphalom)

Kiemelt partnereink

refegyh

parokia

mimk1

floch

vac

Ki olvas minket

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

FEL